Not a member? Register | Lost your password?
Close Panel
Articole din presã

 

Capitala îşi ignorã turiştii 

 

Livia Cimpoeru
Vineri, 05 Septembrie 2008
 
Deşi e vizitat de tot mai mulţi strãini, Bucureştiul dispune de un singur punct de informare turisticã, instalat în urmã cu douã sãptãmâni. Bucureştenii sunt extrem de modeşti când vine vorba de oraşul în care locuiesc.
 
Ori nu vor sã umileascã alte capitale europene cu oferta turisticã luxuriantã, ori nu sunt prea convinşi cã au ceva de oferit. Dovadã cã, la mai bine de 19 ani de la Revoluţie, Capitala ignorã cu nonşalanţã nevoia vizitatorilor de a primi informaţii despre oraş.
 
Sursa: Evenimentul Zilei

 
 
 

Neglijenta - Braşovul stă foarte rău la capitolul „Informaţii turistice”

 

 

Elise WILK & Monica MORGOVAN & Andreea TANASOIU

Ajunsă în Livada Poştei, întreb mai departe. Până la urmă, îndrumată de câţiva trecători, ajung în Piaţa Sfatului. Aici, chiar lângă Casa Sfatului, se află primul informator turistic digital din România, care a fost inaugurat anul trecut. La această instalaţie de ultima generaţie orice turist are acces gratuit. Deşi, ieri pe la orele prânzului nimeni nu se îmbulzea la informatorul digital, acesta funcţiona bine şi oferea informaţii foarte recente din zona Braşovului. Prin intermediul a trei ecrane "touch-screen", am putut găsi informaţii despre locurile de cazare libere, gastronomia locului, servicii, atracţii turistice, spectacole, evenimente, informaţii despre vreme sau cursul valutar....

Sursa: Transilvania Expres -TEX PLUS, Editia 4548 din 24.07.2008

 

 

 

Automat de informare turisticã în zona turisticã Bran-Moieciu

 

ianuarie 2008

 

Începând de marþi, 25 decembrie 2008, turiştii care viziteazã zona turisticã Bran-Moeciu au la dispoziţie un aparat de ultima generaţie, care prin Intermediul a 3 ecrane touch-screen, oferã non stop informaţii turistice despre: locuri de cazare, restaurante, servicii, atracţii turistice, diferite programe, spectacole, evenimente – practic orice informaţie de care ar avea nevoie un turist ajuns în zonã. Este vorba despre un informator turistic instalat în faţa pimãriei din staţiunea Bran, aşa numit Tourist Informator. Astfel de aparate, care sunt instalate în reţea, funcţioneazã deja in localitãţiile Braşov, Miercurea-Ciuc, Predeal, Buşteni, Sinaia şi urmeazã sã fie amlasate şi în Bucureşti, Constanţa, Târgu Neamţ, etc.

 

Sursa: Ziar Pro BRAN - periodic local de informaţii

 

La Sinaia - varianta nestiuta a pozelor la minut

Miercuri, 30 Ianuarie 2008 (I.S.)

 
La o luna dupa ce apa-ratele digitale de informare turistica au fost instalate la Sinaia (foto) si Busteni, reprezentantii firmei harghi-tene care le-a montat au organizat o conferinta de presa in care le-au prezentat oficial si au detaliat caracteristicile acestora.
Wolfgang Gassner, directorul firmei, a tinut, mai intai, sa precizeze ca, dintre toate primariile contactate, cea din Sinaia i-a raspuns cu cea mai mare promptitudine. Acesta a adaugat ca, de curand, a primit o solicitare din partea primarului din Azuga de a monta si acolo un info-chiosc - mai putin sofisticat si mai ieftin.


Potrivit lui Gassner, incepand cu luna ianuarie, posesorii de telefoane mobile care au activata optiunea de internet vor putea sa vizualizeze pe ecranul celularului imagini surprinse cu web-cam-urile instalate in toate localitatile unde au fost amplasate informatoare turistice digitale. „In felul acesta, turistii vor sti daca la Predeal, la Sinaia sau la Miercurea-Ciuc ninge sau ploua si-si vor putea schimba itinerariul in functie de vremea din fiecare localitate”.


Sursa: Ziarul Prahova