Not a member? Register | Lost your password?
Close Panel

Selectează destinaţia

Arad

Arad

Cetatea Aradului a fost construită pe malul stâng la Mureşului şi a fost ridicată la cererea împărătesei Maria Tereza. Lucrarea a durat 20 de ani (1763-1783). În iulie 1919 armata română a preluat cetatea. În perspectivă cetatea va deveni complex muzeistic.

Alte vestigii istorice: Cetatea de piatră (Siria 1331), Cetatea de piatră Şoimuş (Lipova 1278), Castelul Bohuş (Bohuş), Castelul Săvârşin (Săvârşin 1870), Cetatea Agriş (Agriş 1400).

Cluj-Napoca

Cluj-Napoca

Timisoara

Timisoara

Prima atestare documentară a localităţii Timişoara este destul de controversată, aceasta fiind plasată de specialişti fie în 1212, fie în 1266. În 1175 este menţionat comitatul Timiş, dar sursele nu menţionează care este centrul economic şi administrativ al acestuia.  Cunoscută ca Cetate - Castrum Temesiense - situată la răscrucea drumurilor comerciale şi militare, devenind obiectiv principal al disputei dintre turci şi austrieci şi mai apoi ravnită de burgezia şi aristocraţia maghiară - Timişoara s-a dezvoltat urbanistic în jurul nucleului fortificat începând din sec. XVIII lea.