Not a member? Register | Lost your password?
Close Panel

Selectează destinaţia
Cazari Gastronomie Servicii Timp liber, Distractie Informatii utile Multimedia/Webcam Harta orasului Cautare rapida
Sinaia
Imprejurimi
Judetul Prahova
  
  
  

Prezentare generala

 

 

Prezentare general

Sinaia una dintre cele mai frumoase staiuni montane din România se prezint vizitatorului , cu un bogat trecut cultural i social. Fosta reedina  a regilor, i purtând un nume sfânt, cel al Muntelui Sinai, ce a fost dat pentru prima oar Mnstiri omonime de ctre Spatarul Mihail Cantacuzino (sec XVII), Sinaia înbin neîntrecut frumuseea naturii cu cea a artei arhitecturale.

Staiunea este situat la o altitudine cuprins între 798 i 1055 m, pe versantul sud-estic al Masivului Bucegi, de-a lungul vii Prahova. Poalele împdurite ale munilor Furnica, Zgarbura, Colii lui Barbes i Culmea Izvorului încadreaz staiunea într-o frumoas scena verde.

La o distan de 123 km de Bucureti, 106 km de Aeroportul Internaional Henri Coanda (Bucureti) i  37 Km de Braov, Sinaia este situat de-a lungul DN1, beneficiind i de ci ferate de acces.

Sinaia este locul vacanelor visate, ce devin realitate.

 

Obiective turistice

 

Mnstirea Sinaia -  ­Aceasta veritabil catedral a Bucegilor, dateaz de la sfâritul secolului al XVII-lea , fiind prima construcie din spaiul actualei staiuni.

 

Castelul Peles - Acestei construcii de referin nu numai pentru Sinaia, ci i pentru România, i s-a pus piatra de temelie în ziua de 22 august 1875. Locul construciei, respectiv suprafaa din Valea Peleului fusese cumprat de domnitorul Carol I (1866-1881) i Rege între anii 1881-1914.

 

Cazino Sinaia - Este situat în parcul "Dimitrie Ghica" i a fost, de asemenea, construit la iniiativa lui Carol I. Construcia a început în anul 1912 i a fost terminat un an mai târziu.

 

Casa Memoriala George Enescu - Se afl situat în cartierul Cumpatu, singurul cartier al oraului Sinaia aezat pe malul drept al râului Prahova.

În destinul strlucit al lui George Enescu, oraul Sinaia i vila "Luminis" au o semnificaie aparte. George Enescu i-a organizat viaa în aa fel încât, în perioada dintre concerte sa-i afle rgazul de a putea compune, facându-i un refugiu din vila de la Sinaia.

 

Stâncile din Poiana Stanei - Stâncile "Franz Joseph" sunt situate lâng cabana Poiana Stanii. Acestea au fost amenajate în timpul domniei familiei regale, cu trepte i cu balustrade, iar de pe terasa acestora se poate admira un segment întins din valea superioar a Prahovei. La stânci se poate ajunge din Poiana Stânii pe o potec. Sunt considerate un punct de belvedere.

 

Parcul Dimitrie Ghica - Parcul "Dimitrie Ghic" din Sinaia, a fost înfiinat în anul 1881 iar amenajarea s-a fcut sub îndrumarea arhitectului peisagist elveian, Eder. Acesta adpostete mai muli arbori seculari, iar în interiorul su se desfoar, pe o scena amenajat, festivalurile din Sinaia.

 

Muzeul Rezervaiei Bucegi - Este o secie a muzeului judeean de tiine ale naturii Prahova, înfiinat în anul 1976 prin grija profesoarei emerite Margareta Moneaga, prestigios om de tiin prahovean. Muzeul este situat în parcul "Dimitrie Ghic" din Sinaia, i cuprinde exemplare din flora i fauna Bucegilor, specii rare i ocrotite, specii pe cale de dispariie i chiar disprute, precum i endemisme (specifice doar Bucegilor).