Not a member? Register | Lost your password?
Close Panel

Selectează destinaţia
Cazari Gastronomie Servicii Timp liber, Distractie Informatii utile Multimedia/Webcam Harta orasului Cautare rapida
Brasov
Atractii in apropriere
Brasov
  
  
  

Prezentare generala

BRAOV

Municipiul Braov este situat în centrul rii, în depresiunea Braov, la poalele masivului Tâmpa, la o altitudine de 550-650 m, la 200 km de capitala rii, Bucureti. Este poate cel mai important ora din Romania din punct de vedere turistic. Are astzi 308.000 locuitori i deine statutul de municipiu din 17 februarie 1968.

Teritoriul administrativ al oraului Braov se încadreaz în partea sudic a depresiunii Braovului, la contact cu rama muntoas, respectiv cu fluxul intern al Carpailor Orientali.

Oraul este împrit în dou componente distincte: zona de influen baroc care erpuiete la poalele Tâmpei i a masivului Postvaru i zona întins de blocuri i fabrici. Principala atracie o reprezint oraul vechi - cartierul Schei, înc plin de farmec, unde vei gsi o mulime de case i obiecte vechi, în special pe filon religios.

Important centru industrial, cultural i de afaceri, Braov este i un centru universitar de tradiie. Datorit numeroaselor monumente istorice i artistice, el este unul dintre cele mai importante centre turistice ale rii.