Not a member? Register | Lost your password?
Close Panel

Selectează destinaţia
Cazari Gastronomie Servicii Timp liber, Distractie Informatii utile Multimedia/Webcam Harta orasului Cautare rapida
Informaii generale
INFORMAII GENERALE DESPRE STAIUNEA POIANA
 
Descriere
Poiana Braov este cea mai renumit staiune pentru sporturile de iarn din Romnia i totodat un important centru turistic internaional. Ea dispune de 12 prtii de schi, cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, un lac, discoteci, baruri i restaurante. Cazarea este asigurat n mare parte n hoteluri de lux, pensiuni, n vile sau cabane.
Aerul pur existent aici, puternic ozonat, lipsit de praf i particule care provoac alergii, presiunea atmosferica relativ sczut, i ionizarea intens, sunt factorii naturali care recomand staiunea pentru tratamentul nevrozei astenice, pentru stri de epuizare i surmenaj fizic i intelectual, pentru anemii secundare i boli endocrine, pentru boli ale aparatului respirator.
 
Scurt istoric
nfiinat n 1895, Poiana Braov deservea ca loc turistic pentru Braov. Prima caban a fost construit n 1904. n 1906 Poiana Braov a fost recunoscut ca staiune de iarn i trei ani mai trziu se desfurau primele competiii de iarn. n 1951 au fost organizate jocurile internaionale de iarn a studenilor. n zilele noastre Poiana Braov seamn mai mult cu un mic orel, avnd hoteluri luxurioase i restaurante bune.
 
Aezare geografic
Staiunea se afl la poalele Postvarului la o altitudine de 1030 m, iar cel mai nalt vrf de munte la altitudinea de 1799 m, ceea ce nseamn o diferen de altitudine de aproape 800 m.
 
Clima
Temperatura medie este vara de 20 grade C i iarna de -3 grade C. Zpada exist ncepnd cu jumtatea lunii decembrie i pn la sfritul lui martie; grosimea stratului de zpad este n medie de 50-60 cm. Primii fulgi de zpad cad cam spre sfritul lui septembrie, iar ultimii cam spre sfritul lui aprilie. Ptura de zpad poate fi garantat ncepnd cu mijlocul lui decembrie i pn la sfritul lui martie. Stratul de zpad are o grosime de aproximativ ~50 cm n Poiana i de aprox. ~100 cm pe munte.
 
Acces
Transport cu autocarul: dinspre Braov spre Poiana Braov circul din jumtate n jumtate de or autobuze, sau cu taxiul. Pentru cei care vin cu maina: din Braov sunt 13 km i din Rnov 12 km pn n Poiana.
Transport cu avionul: Aeroportul Internaional Otopeni este cel mai mare aeroport din Romania si se afl lng Bucureti, la doar 160 Km de staiunea Poiana Braov.
Transportul la / de la aeroport se poate face fie cu trenul, transfer privat sau maina nchiriat.