Not a member? Register | Lost your password?
Close Panel

Selectează destinaţia
Cazari Gastronomie Servicii Timp liber, Distractie Informatii utile Multimedia/Webcam Harta orasului Cautare rapida
Cetatea Miko
Institutii culturale
Miercurea Ciuc,
Str. Cetatii nr. 1
  0266 372 024
  
  

Prezentare generala

Cetatea Miko

Cel mai important monument al orasului, aflat in centrul administrativ vechi al orasului, pe teritoriul satului de odinioara "Martonfalva", pe prima terasa a Oltului. Azi este sediul Muzeului Secuiesc al Ciucului. In curtea interioara a cetatii se tin concertele din cadrul Festivalului Muzicii Vechi.


Cetatea a fost construita intre 1623-1631 in stil neorenascentist de catre contele Hidvegi Miko Ferenc, capitanul suprem al Scaunului Ciucului, Gheorghenilor si Casinului, membru in Sfatul Transilvaniei, consilier personal al principelui Bethlen Gabor.


In anul 1969 au fost infiintata in gradina din spatele cetatii un muzeu al satului din constructiile (porti secuiesti, case taranesti si dependinte) caracteristice din bazinul Ciucului. Muzeul are o colectie bogata de istorie locala, stiintele naturii, arta populara, mestesuguri populare, arta bisericeasca, tiparituri vechi, arte plastice din care sunt organizate expozitii permanente si in fiecare luna sunt organizate expozitii ocazionale noi.


Program de vizitare:


15 martie - 15 noiembrie: 9:00 - 17:00

16 noiembrie  - 17 martie: 9:00 - 16:00

Inchis: luni si in zilele de sarbatoare


Tarif
:


Normal
: 5,00 RON (aprox. 1.5 EUR)

Redus: 2,50 RON (aprox. 0.8 EUR)