Not a member? Register | Lost your password?
Close Panel

Selectează destinaţia
Cazari Gastronomie Servicii Timp liber, Distractie Evenimente Multimedia/Webcam Harta orasului Informatii utile Cautare rapida
Filarmonica Brasov
Institutii culturale
Brasov,
Apollonia Hirscher nr. 10
  0268 473 058
  filabv@deltanet.ro
  www.filarmonica-brasov.org

Prezentare generala

Filarmonica Brasov

Initial, Societatea Filarmonica din Brasov (Kronstadter Philharmonische Gesellschaft) era o asociatie muzicala a sasilor, dar ea era deschisa tuturor cetatenilor orasului, indiferent de nationalitate.

Aceasta deschidere interculturala se concretiza in colaborarea cu dirijori si solisti romani, in conlucrarea cu asociatiile corale sasesti, romanesti si maghiare si nu in ultimul rand, in promovarea creatiei compozitorilor brasoveni.


In primul sau concert, Societatea Filarmonica Brasoveana a prezentat in data de 6 mai 1878, Uvertura la opera "Flautul fermecat" de W. A. Mozart si Simfonia a VI-a de L. V. Beethoven, sub bagheta lui Anton Brandner, considerat fondatorul si primul dirijor al acestei societati.


Calitatea muzicienilor Filarmonicii s-a afirmat cu stralucire in concertele prezentate sub bagheta unor maestrii ca Franz Liszt, Ciprian Porumbescu si George Enescu.


In cadrul Filarmonicii isi desfasoara activitatea pe langa Orchestra Simfonica, Orchestra de Camera si Quartetul Gaudeamus.