Not a member? Register | Lost your password?
Close Panel

Selectează destinaţia
Cazari Gastronomie Servicii Timp liber, Distractie Evenimente Multimedia/Webcam Harta orasului Informatii utile Cautare rapida
Predeal
Atractii din imprejurimi
Judetul Brasov
  
  
  

Prezentare generala

Predeal

Staiune turistic de interes naional.

Predealul, ora i renumit staiune climateric, se situeaz la cumpna apelor dintre bazinele Prahovei i Timiului, în pasul cu acelai nume. Este oraul românesc situat la cea mai mare altitudine (peste 1000 m). Staiunea Predeal se gsete la o distan de 25 km de Braov. Clima este specific zonelor alpine, cu aer puternic ionizat, temperatura medie anual fiind de 5°C. Staiunea ofer condiii optime de cazare celor venii la odihn, tratament sau practicarea sporturilor de iarn.

Predealul este situat în zona trectorii cu acelai nume, între Munii Bucegi , Baiului i masivele Postvarul i Piatra Mare. Pe masivul Clbucetul Taurului sunt dezvoltate pârtii pentru schi alpin cu grade de dificultate: dificil, medie, uoar i pentru începtori; pârtie pentru schi fond cu o lungime de 2500 m. Instalaiile de transport pe cablu includ: Telescaunul Clbucet Sosire, Teleschiul Clbucet Sosire. Din staiune pleac trasee montane spre Bucegi, M-ii Baiului, Masivele Postvarul i Piatra Mare.