Not a member? Register | Lost your password?
Close Panel

Selectează destinaţia
Cazari Gastronomie Servicii Timp liber, Distractie Evenimente Multimedia/Webcam Harta orasului Informatii utile Cautare rapida
Poiana Brasov
Atractii din imprejurimi
Judetul Brasov
  
  
  

Prezentare generala

Poiana Braov

Staiune turistic de interes naional.

Poiana Braov se afl la o altitudine de 1.020 m la baza Masivului Postvarul. Accesul cu automobilul se face din oraul Braov sau cu autobuzul 20 din Livada Potei pe o distan de 12 km. Locurile de cazare sunt distribuite în hoteluri i pensiuni, cu grad de clasificare de 2,3 i 4 stele.

Staiunea beneficiaz de o baz complex pentru practicarea sporturilor de iarn: pârtii, instalaii de transport pe cablu (teleschiuri, telecabine i telegondol). În staiune exist centre de închiriat echipamente pentru sporturile de iarn, biciclete, scutere i alte mijloace de transport folosite pentru agrement.

Locuri care pot fi vizitate în masivul Postvarul: Petera de Lapte, Pietrele lui Solomon, Muchia Cheii (abruptul Itvig), Templul Idolilor (Bisericua Pgânilor), rezervaia Tâmpa. Traseul Poiana Braov Vf. Cristianul Mare  este deservit de dou telecabine ce îl parcurg în 5-6 minute.

Pe masivul Postvarul, prima caban a fost construit în anul 1883. Primul concurs de schi din România a avut loc aici în anul 1906 (primii schiori au urcat pe Postvarul în anul 1895). În anul 1951 dotrile existente la acea vreme au permis organizarea Jocurilor Mondiale Universitare de Iarn. Dezvoltarea cea mai mare a staiunii s-a petrecut în ultimii 30-40 de ani când s-au construit noi hoteluri i au aprut pârtii i instalaii de transport pe cablu. Astzi exist 9 pârtii i 7 instalaii de transport pe cablu.