Not a member? Register | Lost your password?
Close Panel

Selectează destinaţia
Cazari Gastronomie Servicii Timp liber, Distractie Evenimente Multimedia/Webcam Harta orasului Informatii utile Cautare rapida
Castelul Bran
Atractii din imprejurimi
Judetul Brasov,
Bran
  
  
  

Prezentare generala

Bran

Castelul Bran, construit pe o stanca asezata de-a curmezisul vaii, domina locurile. Actul de constructie al cetatii e datat 19 noiembrie 1377. Conceputa ca o cetate de granita avand si vama aici, lungi perioade de timp cetatea a apartinut de Brasov, sporind visteria orasului. Cetatea avea patru turnuri, iar intrarea se facea pe un pod mobil. Portaluri gotice, scari inguste (unele tainice) sapate in piatra, incaperi boltite, arcade si alte elemente arhitectonice fac un ansamblu deosebit. Faima locului a crescut de-a lungul timpului datorita artei feudale prezente aici (picturi murale din 1512) si a exponatelor: arme (un tun din 1601), covoare si piese de mobilier care reprezinta stilurile Renasterii si Barocului, sala de muzica cu elemente gotice.

Castelul s-a bucurat de multa atentie mai ales in perioada cand acesta a apartinut familiei regale romanesti. Legenda care a sporit renumele castelului a fost cea a lui Dracula, asociat domnitorului roman Vlad Tepes. In parcul castelului a fost amenajat un muzeu etnografic care evoca viata localnicilor din zona satelor branene.

Program

Vara :  Luni 12:00-18:00;

Marti - Duminica: 09:00 - 18:00

Iarna: Luni: inchis;

Marti - Duminica: 09:00 - 16:00

Tarif:

bilet intreg: 12 RON (aprox. 3.4)

redus: 6 RON (aprox 1.7)

Taxa fotografiat: 10 RON (aprox. 2.8)

Video: 18 RON (aprox. 5.1)