Not a member? Register | Lost your password?
Close Panel

Selectează destinaţia
Cazari Gastronomie Servicii Timp liber, Distractie Informatii utile Multimedia/Webcam Harta orasului Cautare rapida
Busteni
Orase in apropriere
Judetul Prahova
  
  
  www.busteni.org

Prezentare generala

Buteni


Strjuit de munii Caraiman ( 2384 m) i Costila ( 2489 m), strbtut de apele râului Prahova, Buteni - vechi centru al turismului i al alpinismului românesc - cunoscut ca "Poarta a Bucegilor" - reprezint în acelai timp cel mai important punct de plecare în drumeiile i ascensiunile alpine în masivul Bucegi.

La Buteni, mai mult ca în oricare parte, Bucegii îi desfoar în toat splendoarea neîntrecuta lor frumusee: Piatra Ars, Jepii Mari i Jepii Mici ornamentai cu tancuri i vârfuri ascuite, Caraimanul cu monumentul înlat în cinstea eroilor czui în primul rzboi mondial, vârful Costila supranumit "paradisul alpinitilor" etc.

 

Obiective turistice :

 

Babele i Sfinxul monumente ale naturii, formate de-a lungul timpului datorita ploilor i eroziunii vântului.

Crucea eroilor – de pe muntele Caraiman a fost ridicat în 1926-1928 i este închinat eroilor czui în primul rzboi mondial. Crucea are 33 m înlime.
Noaptea este iluminat.

 

Biserica Domneasc – ortodox, ctitorie a Regelui Carol I i a Reginei Elisabeta, ridicat în 1889.

 

Monumentul "Ultima grenad" – dedicat eroului Vasile Musat, czut în primul rzboi mondial, ridicat în 1928. Situat chiar în spatele grii Buteni.

Casa memorial "Cezar Petrescu" – construit în stil românesc, unde prozatorul a creat cea mai mare parte din opera sa, evoc viaa i activitatea acestuia (1892 - 1961).

 

Vila Borneanu – realizat în 1935 cu o arhitectur specific sfâritului de secol 18 situat la poalele muntelui Baiu, la vremea respectiv având o ampl panoram asupra masivului Bucegi.

 

Casa de Cultur – construit în 1886.

 

Casa de odihn a preoilor – situat în Str. Libertii 234, reprezint un monument de arhitectur clasic a sfâritului de secol 18.

 

Ansamblul Fabricii de Hârtie

 

Monumentul Dr. Kremnitz – ridicat în 1889 de ctre Ion Klinderu în onoarea medicului familiei regale.

 

Cascada Urltoarea.