Not a member? Register | Lost your password?
Close Panel

Selectează destinaţia
Cazari Gastronomie Servicii Timp liber, Distractie Informatii utile Multimedia/Webcam Harta orasului Cautare rapida
Manastirea Sinaia
Atractii in apropriere
Sinaia,
Str. Manastirii nr. 2
  0244 314 917
  
  www.manastireasinaia.ro

Prezentare generala

Mnstirea Sinaia

Pentru turitii care vin s viziteze “Perla Carpailor”, Mnstirea ortodox Sinaia reprezint unul dintre obiectivele cele mai importante care merit toat atenia. Mnstirea Sinaia, veritabil catedral a Bucegilor, este situat într-un cadru mirific, dateaz de la sfâritul secolului XVII i reprezint cartea de identitate a oraului, fiind   prima construcie din spaiul actualei staiuni.

Deteriorat de mai multe ori, aceasta a fost parial reconstruit între 1893 i 1903 i renovat complet dup planurile arhitectului George Mandrea. O centur de ceramic, verde emailat, format din trei linii rsucite din loc în loc, înconjoar exteriorul bisericii i încadreaz un ir de firide pictate cu chipuri de sfini, sub cornia bisericii.

 

Unul dintre cele mai remarcabile obiecte din mnstire este epitaful executat de Ana Roth, între anii 1897-1900.  Epitaful este cusut în fir de aur i mtase colorat pe o pânz de bumbac, i este înregistrat în catalogul UNESCO. În naos, se gsesc jilurile rezervate familiei regale. Prin dorina regelui Carol I, Biserica Mare i Mnstirea Veche, au devenit primele lcauri electrificate din România. Familia Regal a locuit la Mnstirea Sinaia în fiecare vacan, timp de 11 ani, începând din 1871.

 

Mnstirea este situat în cartierul Furnica i poate fi vizitat zilnic .