Not a member? Register | Lost your password?
Close Panel

Selectează destinaţia
Cazari Gastronomie Servicii Timp liber, Distractie Informatii utile Multimedia/Webcam Harta orasului Cautare rapida
Castelul Peles
Atractii in apropriere
Sinaia,
Aleea Pelesului nr. 2
  0244 310 918
  museum@peles.ro
  www.peles.ro

Prezentare generala

Castelul Pele

 

Acestei construcii de referin nu numai pentru Sinaia, ci i pentru România, i s-a pus piatra de temelie în ziua de 22 august 1875. Locul construciei, respectiv suprafaa din Valea Peleului fusese cumprat de domnitorul Carol I (1866-1881) i Rege între anii 1881-1914.

 

Castelul Pele are circa 170 de încperi. Demn de menionat este faptul c Pele-ul a fost primul castel electrificat în întregime din Europa. Acest lucru a fost posibil întrucât electricitatea era furnizata de Uzina Electrica proprie, de pe malul pârâului Pele.

 

Mai trebuie tiut i c Pele-ul adpostete una dintre cele mai importante i mai valoroase colecii de tablouri din Europa, în numr de aproximativ 2000 de piese.


Dup abdicarea Regelui Mihai, în anul 1947, tot complexul Pele, mai puin  castelul omonim, care a intrat în circuitul turistic, a devenit loc de creaie i odihn pentru oamenii de cultur ai vremii, pentru o scurt perioad de timp.


Dup Revoluia din Decembrie 1989, Castelul Pele i castelul Pelior sunt reintegrate în circuitul turistic.

Curtea castelului, de tip Bramantes, cu fântân în mijlocul curii, în cel mai curat stil renascentist, îl surprinde plcut pe vizitator. Curtea are un decor vesel, cu plante i flori; de jur împrejur, faadele sunt animate cu desene elegante. Interiorul castelului, este o adevrat minunie, datorit frumuseii i bogiei lemnriei sculptate i a vitraliilor colorate.

 

Program de vizitare:

 

Zilnic: 9:00 – 17:00

Luni i mari:  9:00 – 11:00

 

Programul este supus deselor schimbri datorate sezoanelor turistice.

Nu tot castelul este deschis vizitatorilor, o zon important de la etaj nefiind deschis publicului.