Not a member? Register | Lost your password?
Close Panel

Selectează destinaţia
Cazări Gastronomie Servicii Timp liber, Distracţie Evenimente Info Chişinău Multimedia/Livecam Harta oraşului
Muzeul National de Istorie a Moldovei
Muzee, case memoriale
Muzeul National de Arheologie si Istorie a Moldovei
Chisinau, Str. 31 August 1989, 121 A
  +373 22 222 602
  info@nationalmuseum.md
  www.nationalmuseum.md

Prezentare generala

Inaugurat in 1987, in sediul reconstruit al fostului Liceu Regional. Muzeul gestioneaza si pastreaza peste 263 mii de exponate, dintre care peste 165 mii piese originale de Patrimoniu national. Sectiile Arheologie si istorie antica, Istorie medievala, Istoria Basarabiei, Istoria contemporana si de Tezaure reprezinta nucleul stiintific al institutiei. Muzeul are cateva directii de activitate primordiale: pastrarea si conservarea vestigiilor istorice, cercetarea stiintifica a perioadelor istorice si a exponatelor concrete referitoare la teritoriul nostru si activitatea de popularizare a istoriei, in special prin expozitii si alte activitati. In anul 1991 a fost organizata prima expozitie istorica de anvergura „Pagini de istorie multimilenara” si de la sfarsitul aceluiasi an - Sesiunea de comunicari stiintifice, care urmeaza a fi publicata intr-un Anuar, denumit, incepand cu numarul trei - Tyragetia, in amintirea stramosilor nostri, getii de la Tyras (Nistru).Au fost publicate pana acum trei Anuare, alte lucrari, in total sase carti de istorie. In fiecare an in incinta acestui muzeu sunt organizate 15 expozitii tematice, care devin importante evenimente stiintifice in Moldova.


Program de vara – zilnic, orele 10-18.
Program de iarna – zilnic, orele 10-17. Vineri inchis.

Taxe de intrare: adulti – 3 lei/persoana, studenti – 1 leu/persoana; vizitatori din alte tari: adulti – 15 lei/persoana, studenti, elevi – 10 lei/persoana.

Acces gratuit pentru copii (prescolari si scolari), militari in termen, invalizi, persoane dezavantajate, veterani de razboi, muzeografi, membri ICOM si ICOMOS.

Sursa: www.nationalmuseum.md