Not a member? Register | Lost your password?
Close Panel

Selectează destinaţia
TI map Arad Balti Bran-Moeciu Brasov Bucuresti Busteni Cahul Chisinau Cluj-Napoca Glodeni Iasi LITORAL Miercurea Ciuc Oradea Orhei Piatra Neamt Poiana Brasov Predeal Sinaia Stefan Voda Timisoara Vadul lui Voda

Moldova

Moldova

 

Republica Moldova este o ţară cu suprafaţa de 33.700 kmp. fără ieşire la mare situată în Estul Europei între România la vest şi Ucraina la est. Graniţa cu România urmează râurile Prut şi Dunărea.
Este un vechi teritoriu românesc, ocupat de Rusia pentru prima dată în perioada 1812-1918 şi reocupat între 1940-1991 (când a devenit o republică sovietică).

 

Romania

Romania

România este situată în partea de sud-est a Europei, în Peninsula Balcanică, pe ţărmul vestic al Mării Negre. Vecinii României sunt Ucraina (la nord şi est), Republica Moldova (la est), Marea Neagră (la sud-est), Bulgaria (la sud), Serbia (la sud-vest) şi Ungaria (la vest).

Din punct de vedere administrativ, teritoriul ţării este împărţit în 41 de judeţe, plus municipiul Bucureşti. La nivel local, fiecare judeţ este administrat de către un prefect şi un consiliu judeţean. Impărţirea teritoriului pe judeţe este dublată de o împărţire pe 8 regiuni de dezvoltare, folosite pentru o mai bună coordonare a proiectelor de dezvoltare regională.