Not a member? Register | Lost your password?
Close Panel
Despre Moldova


Republica Moldova e situată în partea centrală a Europei, în nord-estul Balcanilor, pe un teritoriu de 33843,5 km2. Capitala – oraşul Chişinău. La nord, est şi sud este înconjurată de Ucraina, iar la vest – separată de România de rîul Prut.

Deşi are o suprafaţă mică, Republica Moldova dispune de un considerabil potenţial turistic, reprezentat, întîi de toate, de aspectul geomorfologic al teritoriului – o neobişnuită diversitate de rezervaţii peisajistice sau landşafturi naturale şi monumente geologice unice, de valoare europeană şi mondială.

Cultura Republicii Moldova prezintă o paletă largă de activităţi culturale: literatura, teatrul, muzica, artele plastice, arhitectura, turismul cultural şi altele. De asemenea în Republica Moldova s-a păstrat, fiind răspîndit în teritoriu, un important patrimoniu cultural de certă valoare: situri arheologice, case de locuit, conace, cetăţi, mănăstiri şi biserici, lucrări de artă monumentală, monumente şi instalaţii tehnice, ansambluri de construcţie — pieţe, străzi, cartiere, sate şi centre urbane sau zone etnografice cu arhitectură tradiţională.

Parte integrantă a Europei, Moldova, are o bogată istorie. Fiind situată în zona de contact a diferitelor curente culturale şi istorice – carpato-balcanic, central-european şi euroasiatic – pe parcursul a mai multe milenii a îmbinat armonios diversele tradiţii culturale ale populaţiilor protoindoeuropene, precum şi ale celor mai arhaice ramuri ale indoeuropenilor, inclusiv ale tracilor, slavilor, celţilor, goţilor, hunilor. Pe parcurs, acestea au căpătat trăsături specifice şi irepetabile.

 

Read more »
« Show less

Moldova pe scurt

Republica Moldova este situata in partea de sud-est a Europei Centrale intre Romania si Ucraina si ocupa un teritoriu de 33 371 km2.  Populatia republicii numara peste 4,2 milioane locuitori. Capitala Moldovei este orasul Chisinau cu populatia peste 800000 de locuitori. Relieful  Moldovei prezinta, in mare parte, cimpii cu dealuri domoale traversate de numeroase riuri. Partea »»»

Informaţii practice

Republica Moldova reprezintă o destinaţie turistică destul de exploatată în ultimul timp, numărul anual al turiştilor se ridică la 1 milion pe an. Cu toate acestea înainte de a vă decide să alegeţi această destinaţie ar trebui să ţineţi cont de câteva sfaturi practice şi informaţii care pe perioada şederii ar putea să vă fie folositoare.   Specificul »»»

Geografia

Dacă doriți să călătoriți în Republica Moldova, puteți conta pe faptul că aici e mult soare și clima este temperată. Republica Moldova mai este numită țara "însorită" și nu din întâmplare, ci pentru că aici sunt aproape 200 de zile insorite pe an. Temperatura medie vara este de 25 C (77 F) și iarna 0 C (32 F). Pentru informatii detaliate »»»

Istoria şi cultura

Republica Moldova cuprinde teritoriile răsăritene ale vechiului Principat (voevodat) al Moldovei, dar şi mici părţi din Podolia şi Edisan. Teritoriul dintre râurile Prut şi Nistru a devenit o unitate administrativă de sine stătătoare, căpătând totodată numele de Basarabia, prin anexarea sa de către Imperiul Rus. A devenit pentru prima oară un stat independent în »»»

Cazare

Pentru oricare şi la orice preţ - această afirmaţie probabil se referă cel mai bine la posibilităţile de cazare din Moldova. Dacă aveţi nevoie de răsfăţ puteţi să alegeţi un hotel, dar dacă puneţi în valoare mai mult contactul uman cu localnicii primitori atunci este un han sau o pensiune privată. Pentru cei care vor să părăsească oraşul în favoarea naturii »»»