Not a member? Register | Lost your password?
Close Panel
Despre Moldova


Piaţa centrală

Piaţa centrală

Piaţa Centrală este cea mai mare şi mai aglomerată piaţă agroalimentară a oraşului Chişinău, care ocupă un cartier rectangular format din două sectoare - model ale capitalei, mărginit de străzile Armenească, Mitropolit Varlaam, Tighina. Partea dinspre bd. Ştefan cel Mare a fost construită în anii postbelici, în prezent zona fiind ocupată de blocuri de locuit cu 5 etaje cu magazine la parter. Vizavi de piaţă, peste str. Mitropolit Varlaam, se află Gara Auto, de unde pornesc rute pe căi urbane, naţionale şi internaţionale.

Piaţa Centrală este locul unde poţi să cumperi tot de la peşte proaspăt la electronică. Nu este nimic ce nu se poate de găsit aici. Piaţa este deschisă şapte zile pe săptămână, pe tot parcursul anului. Se presupune joia sunt cele mai bune zile pentru a merge la cumpărături, deoarece fermierii vin cu legume proaspete joia. 

Acest loc totuşi reprezintă o problemă pentru oraşul Chişinău datorită haosului rutier care este provocat pe străzile adiacente pieţei dar şi din cauza condiţiilor slab igiencice în care activează vânzătorii şi cumpărătorii. 

Dacă totuşi Vă decideţi să vizitaţi piaţa centrală fiţi atenţi în primul rând la hoţii de buzunare şi la persoanele care schimbă banii chiar în drum, aceştia de multe ori formează grupări care nu pot fi controlatre chiar de poliţie. Deasemenea fiţi atenţi la produsele care le cumpăraţi, mai ales cele alimentare, ele nu tot timpul au acte de provinienţă sau de calitate.