Not a member? Register | Lost your password?
Close Panel
Despre Moldova


Festivalul „Invită Maria Bieşu”

Festivalul „Invită Maria Bieşu”

 Festivalului Internaţional al vedetelor de operă şi balet „Invită Maria Bieşu”, care se desfăşoara între 10 şi 17 septembrie  anual, în incinta Teatrului Naţional de Operă şi Balet din Chişinău.  In 2010 a fost o editie speciala sub semnul celei de-a 75-a aniversări de la naşterea primadonei Operei Naţionale.  Publicul  are şansa de a o vedea pe primadona Maria Bieşu la ceremonia de inaugurare, care reuneste oficialităţi, oameni de cultură, admiratori ai muzicii de operă.

Printre invitaţii de onoare ai festivalului a fost Ioan Holender, care timp de 20 de ani a fost director al Vienna State Opera, actualmente director artistic al Metropolitan Opera New York.

Invitaţii ediţiei 2010  sunt dirijorii Emmanuel Siffert (Elveţia), Gheorghe Stanciu (România), Alexandru Samoilă (Turcia), Alexei Baklan (Ucraina), sopranele Daniela Stigliano şi Corinna Mologni (Italia), Tatiana Anisimova (Ucraina), Olga Perrier (Franţa), tenorii Roman Muraviţki (Rusia), David Gviniadze (Georgia), Ignacio Encinas (Spania) ş.a.  

 

 

 

In cadrul festivalului au putut  fi admirate compozitii ca  opera „Aida” de G. Verdi (spectacolul de referinţă al Mariei Bieşu),  „Traviata”,   „Bal mascat” de acelaşi compozitor. La fel la Opera Naţionale  a fost pus în scenă baletul în două acte „Giselle” de A. Adam,  opera „Madame Butterfly” de G. Puccini.