Not a member? Register | Lost your password?
Close Panel
Despre Moldova


 

Moldova oferă atracţii excepţionale şi experienţe pentru toată lumea, indiferent de momentul când o vizitaţi. Este greu de a găsi altundeva atât de multă frumuseţe naturală, atât de multe atracţii culturale şi atât de multe moduri de a petrece activ timpul liber. Chiar dacă ştiţi deja o bună parte a ţării, există întotdeauna ceva nou de descoperit. Vă invităm să aruncaţi o privire la sugestiile noastre pentru a vă ajuta să decideţi asupra locurilor ce doriţi să le vizitaţi în Moldova.

Atunci când planificaţi călătoriile dumneavoastră  prin Moldova, vă puteţi aştepta aproape cu fiecare pas să vi se ofere ceva nou. Puteţi fi siguri că aţi făcut o alegere bună în a vizita oricare parte a ţării, cu condiţia să ştiti ce doriţi să faceti acolo.

 

 

 

Read more »
« Show less

Nu rataţi

De multe ori călătoria D-stră în Moldova poate fi o experienţă foarte frumoasă şi Vă poate lăsa amintiri plăcute de durată. Totul însă depinde de cît de informaţi veţi fi despre posibilităţile ce vi le oferă această destinaţie. Iată de ce suntem gată să Vă recomandăm mai multe destinaţii şi activităţi pe care nu ar trebui să le rataţi dacă »»»

Oraşele principale

Republica Moldova este împărţită în 32 de raioane, 3 municipalităţi (Chişinău, Bălţi şi Comrat) şi două regiuni cu statut special - Găgăuzia şi Transnistria (cu statut în dispută).  În oraşele Moldovei se află cca 15 000 de obiecte ale pa trimoniului cultural, dintre care 5 206 monumente incluse în Registrul monumentelor ocrotite de stat: »»»

Atracţii turistice

În Moldova, la fiecare pas vei fi înconjurat de diferite epoci care parcă se suprapun. Obiectele şi monumentele vechi sunt păstrate în primul rând în muzee, dar capodoperile arheologice pot fi văzute de asemenea, chiar în cadrul natural. Diversitatea turistică a Moldovei subliniază şi mai mult apartenenţa sa la o cultură deosebită, dominată de un »»»

Evenimente şi festivaluri

Sărbători în Moldova sunt multe și variate. La ele poate participa oricine. Multe evenimente tradiționale în Republica Moldova, reprezintă un amalgam de elemente caracteristice calendarului agricol, păstoresc, religios și civil, amestec, care în Moldova s-a transformat într-un permanent izvor de bunăvoință, căldură și ospitalitate. Oaspeții Moldovei, »»»

Tradiţii vinicole

Creşterea viţei de vie şi vinificaţia pe teritoriul actual al Moldovei a început acum 4—5 mii ani în urmă, când Dacii au descoperit producerea vinului din struguri. Vinificaţia s-a intensificat odată cu coloniştii greci care au ajuns pe coasta Mării Negre către sfârşitul secolului 3 î. e. n., aducând cu ei propriile tradiţii de producere a »»»