Not a member? Register | Lost your password?
Close Panel
Despre Moldova


Vize

Vize

Intrările pe teritoriul Republicii Moldova a cetăţenilor altor state se reglementează de legile şi regimurile speciale ale acesteia, iar pentru a putea călători pe teritoriul ei trebuie să verificaţi dacă ţara d-stră beneficiază de regim de vize sau nu. Aceasta se poate de aflat mai detaliat pe pagina oficială a Ministerului Afacerilor Externe.

Nu au nevoie de vize (pentru o perioadă de şedere pînă la 90 de zile pe parcursul a 6 luni de la momentul primei intrări):

- Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, Polonia,  România, Slovenia, Slovacia, Spania, Suedia, Ungaria;

- Canada, Japonia, Confederaţia Elveţiană, Islanda, Norvegia, SUA;

- Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Kazahstan, Kîrgîzstan, Rusia, Tadjikistan, Ucraina, Uzbekistan.

Titularii paşapoartelor diplomatice, cetăţeni ai următoarelor state nu au nevoie de vize pentru intrare pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de şedere pînă la 90 de zile timp de 6 luni:

- Albania,  Bosnia şi Herţegovina, China, Croaţia, Iran, Muntenegru,  Serbia, Statul Israel, Turcia, Turkmenistan, Vietnam.

Titularii paşapoartelor ONU Laissez-Passer eliberate de către ONU si agenţiile sale specializate, precum şi titularii paşapoartelor UE Laissez-Passer, eliberate de către Instituţiile specializate ale UE nu au nevoie de vize pentru a intra in si ieşi din Republica Moldova.

Titularii paşapoartelor de serviciu, cetăţeni ai următoarelor state nu au nevoie de vize pentru intrare pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de şedere pînă la 90 de zile timp de 6 luni:

- Albania, China, Croaţia, Iran, Muntenegru, România, Serbia, Statul Israel, Turcia, Turkmenistan, Vietnam.

Au nevoie de vize restul ţărilor care nu sunt incluse în categoriile de mai sus. Oficiile consulare la care puteţi aplica pentru o viză de intrare pot fi găsite aici.

Excepţie: cetăţenii Turciei pot primi vize turistice de intrare în Republica Moldova la punctul de trecere a frontierei de stat la Aeroportul Internaţional Chişinău pentru perioada de pînă la 30 de zile.