Not a member? Register | Lost your password?
Close Panel
Despre Moldova


Cu maşina

Cu maşina

Călătorind cu maşina prin Moldova este foarte simplu, drumurile fiind însă o problemă des întâlnită fiindcă multe din ele sunt deterioarate.Majoritatea drumurilor majore sunt însă destul de satisfăcătoare. 

Nu uitaţi actele maşinii acasă! Dacă conduceţi pe autostrăzi fără controlul tehnic, asigurare sau permis de conducere riscaţi să primiţi o amendă usturutoare, posturile de poliţie rutieră fiind mai peste tot. 

Încercaţi drumurile locale. Cel mai bun mod de a cunoaşte Moldova este, desigur, să vă deplasaţi de drumuri locale. Pentru a uşura călătoria pentru tine şi pentru a găsi cele mai bune drumuri, puteţi utiliza un navigator auto. Şi dacă din anumite motive vă pierdeţi, oamenii vor fi foarte fericiţi să vă ajute să găsiţi drumul. 

Limitele de viteză. Pentru localităţi inclusiv oraşe, sate limita de viteză este de 50 kilometri pe oră, pentru drumurile inrurbane - 90 kilometri pe oră.

Important la trafic: 

 

  • Utilizarea centurii de siguranţă este obligatorie peste tot, 
  • Utilizarea farurilor cu lumină este obligatorie la orice oră de zi şi noapte, 
  • Folosirea lămpilor de ceaţă este permisă numai atunci când vizibilitatea este redusă la mai puţin de 50 de metri. 
  • Echipamentele obligatorii care trebuie să le aveţi sunt un triunghi de avertizare, trusa de prim ajutor şi vesta reflectorizantă, 
  • Între noiembrie şi martie autoturismele trebuie să fie echipate cu pneuri de iarnă, sau lanţuri de zăpadă, 
  • Este total interzis cosnumul de alcool la volan! 

 

Staţiile de benzină. Staţiile de benzină pot fi găsite de-a lungul drumurilor şi sunt deschise 24 / 7. Toate staţiile de benzină oferă benzină şi motorină, iar unele oferă, de asemenea, GPL. Cel mai mare număr de staţii sunt operate de companiile de petrol Petrom, Lukiol şi Bemol. 

Închiriere auto. Pentru a închiria o maşină, trebuie să aveţi cel puţin 21 de ani şi un permis de conducere de cel puţin doi ani. Unele companii de inchirieri auto solicită conducătorilor auto să plătească o suprataxa pentru "şofer tânăr". Autoturismele pot fi închiriate de la agenţiile specializate din oraşe şi aeroporturi. Acestea includ diferite categorii şi mărci de vehicule, preţul variind între 20-120 euro/zi.