Not a member? Register | Lost your password?
Close Panel
Atracţii turistice
Moldova RomaniaAsistenţă online

Vinăria Purcari

Ţara: : Moldova      Regiune: Regiunea Centru

Descoperiţi secretele creării vinurilor de Purcari. Cunoaşteţi procesul de producere al acestor vinuri unice. Doar la Vinăria “Purcari” veţi simţi legătura dintre timp şi tradiţii seculare, care în ansamblu constituie baza calităţii vinurilor de Purcari.

Aici puteţi descoperi misterul galeriilor subterane unde, în butoaie franceze de stejar, sunt maturate vinurile de soi, precum şi vinurile de cupaj “Roşu de Purcari” şi “Negru de Purcari”. Anume aici vinurile ating maturitate, nobleţe şi buchet pentru ca mai apoi să cucerească inimile oamenilor prin gustul lor deosebit, pentru a triumfa la cele mai prestigioase concursuri internaţionale.

Galeriile vinăriei adăpostesc o colecţie remarcabilă de vinuri de Purcari, printre care se numără exemplare care datează încă din anul 1948. Aceste labirinturi subterane Vă dezvăluie vinurile aranjate cu grijă, acoperite de praf cărunt.

1. Excursii

EXCURSIA - vizitarea complexului ”Vinăria Purcari”, ce cuprinde:

Partea industrială – secţia de prelucrare a strugurilor, secţia de păstrare a vinurilor, secţia de îmbuteliere;

Partea istorică – vizitarea beciurilor unde are loc maturarea vinului în butoaie, maturarea vinului în sticle; vizitarea colecţiei de vinuri Purcari; turul complexului turistic: crama, sala de degustare, hotelul, magazinul specializat.

DEGUSTAREA are loc în una din cele 2 săli de degustare a complexului turistic ”Vinăria Purcari” şi include vinuri de calitatea Premium, în dependenţă de pachetul ales. De asemenea sunt oferite: pesmeţi, nuci, apă plată.

PACHETUL 1

 8 vinuri

PACHETUL 2
5 vinuri
PACHETUL 3

 4 vinuri

PACHETUL 4
3 vinuri
PACHETUL 5
2 vinuri
Chardonnay
Sauvignon
Pinot Noir
Merlot
Cabernet Sauvignon
Roşu de Purcari
Negru de Purcari
Cahor
Chardonnay
Cabernet Sauvignon
Roşu de Purcari
Negru de Purcari
Cahor
Chardonnay
Pinot Noir
Cabernet Sauvignon
Cahor
Chardonnay
Cabernet Sauvignon
Cahor
Roşu de Purcari
Negru de Purcar
CADOU-SUVENIR conţine:
  1. 3 st.* 0,375 l.
  2. Buclet prezentaţional al vinăriei.
  3. CD cu film prezentaţional ”Purcari”.

În complexul turistic este situat un magazin specializat, unde aveţi posibilitatea de a procura vinuri ”Vinăria Purcari”, suvenire şi produse însoţitoare la preţ de producător.

Spre achitarea se acceptă carduri bancare VISA şi Europay/MasterCard

Durata excursiei 1,5 – 2 ore.

2. Hotel

Dacă doriţi să mai zăboviţi la “Vinăria Purcari”, Vă oferim toate condiţiile pentru a Vă simţi cât mai bine: cazare în una din cele 8 camere luxoase, din ferestrele cărora se deschide o panoramă extraordinară a podgoriilor bogate care, graţie muncii omului, climei favorabile şi solului fertil, dau naştere unor vinuri deosebite - Vinuri de Purcari.

CAZARE– are loc în hotelul complexului, ce dispune de 8 camere luxoase DBL (Telefon, TV, Internet).

În cazul cazării, beneficiaţi gratuit de toate serviciile.

Notă: Copii de până la 12 ani beneficiază de poziţia 4 gratuit şi poziţia 3 cu reducere de 50%.

4. Restaurant  si crama

 În sala de degustare a vinăriei, aranjată într-un stil, cu adevărat, domnesc, veţi degusta distinsele vinuri de Purcari. Atmosfera deosebită şi magia locului îi atrage pe adevăraţii cunoscători ai rafinamentului, pentru a discuta despre gustul, valorile şi calităţile vinului.

Cele mai îndrăzneţe preferinţe culinare vor fi îndeplinite de către bucătarul-şef al restaurantului nostru. Într-o atmosferă aristocratică unică veţi asculta trosnetul lemnelor arzând în şemineu, veţi gusta bucate alese şi veţi aprecia din plin nobleţea vinurilor de Purcari.

Coborând colina veţi ajunge pe malul lacurilor – un cadru mirific, un loc pitoresc, unde veţi uita de stresul zilnic şi zgomotul oraşelor, unde vă puteţi refugia în singurătate în unul din foişoarele vinăriei fără a fi deranjat.

5. Distracţiile

Pe teritoriul Complexului Turistic Purcari Dumneavoastră veţi putea găsi un spectru larg de distracţii - începînd cu billiard, tenis de cîmp, tenis de masă, plimbari cu barca pe lac, pescuit, şi terminînd cu un de joc mare cu bazin şi tobogane pentru oaspeţii cei mai mici...

Cei pasionaţi de pescuit vor putea să-şi încerce norocul, pescuind în linişte şi contemplînd spectacolul copleşitor al lacurilor. Peştele pescuit, fie carp, fie păstrăv poate fi pregătit la dorinţa Dvs. şi servit chiar în foişor.

La “Vinăria Purcari” există cort de tenis bine amenajat, unde vă puteţi relaxa in aer liber, jucînd o partidă de tenis – joc elegant care constituie un cadru distins de întîlnire informală cu prietenii, cu partenerii de afaceri, cu colegii de muncă sau cu angajaţii.

Masa de biliard este la dispoziţia Dumneavoastră pentru a excela în lovituri exacte.

Tot aici puteţi servi un coctail sau o băuturaă răcoritoare – barul este deschis 24 de ore.

6. Oaspetii nostri

Igori Butman a fost invitat la prezentarea vinurilor  Negru şi Roşu Purcari în luna octombrie a anului 2007.

Pe 23 noiembrie anului 2008, în a doua zi după concert, într-o dimineaţă răcoroasă de duminică la Vinăria Purcari a fost în vizită vestitul interpret Iurii Başmet.

Pe 17 decembrie 2008, vestita trupă romanească „Talisman” a vizitat Vinăria Purcari - cele mai străvechi beciuri din Moldova.

Patricia Kaas a vizitat Vinăria Purcari în data de 23 mai anul 2009 pentru a cunoaşte mai bine vinurile de calitate din Moldova.