Not a member? Register | Lost your password?
Close Panel
Atracţii turistice
Moldova RomaniaAsistenţă online
Ţara: : Moldova      Regiune: Regiunea Chişinău
Tip atracţie: Monumente, statui
Detalii

Copia Sculpturii vechi etrusce cu imaginea lupoaicei alăptându-i pe întemeietorii oraşului Roma - personalităţile legendare Romulus şi Remus - a fost instalată la sfârşitul anilor 80 în faţa Muzeului de Istorie a Republicii Moldova. Această sculptură simbolizează originea latină a românilor basarabeni. Pe postamentul sculpturii este gravat un citat din poetul Mihai Eminescu, referitor la provenienţa naţiunii româneşti.

Ţara: : Moldova      Regiune: Regiunea Sud
Tip atracţie: Muzee
Detalii

Fondat în anul 1958, Muzeul Cahul posedă peste 16 mii de exponate de o incontestabilă valoare artistică şi patrimonială, provenite din activitatea de cercetare, achiziţii şi donaţii. Edificiul muzeului este clădirea, unde în perioada interbelică, succesiv, а activat tribunalul judeţean şi primăria orăşenească. Fondurile muzeului adăpostesc o bogată colecţie de arme albe şi de foc, de arheologie şi numismatică, de carte veche şi documente. Un loc distinct o constituie colecţia etnografică, care însumează elemente din portul popular, covoare şi alte ţesături.

Ţara: : Moldova      Regiune: Regiunea Nord
Tip atracţie: Muzee
Detalii

Pe malul rîului Prut, în s. Bisericani, com. Cuhneşti, r-nul Glodeni a fost inaugurat muzeul „Casa Bunicii”. Ideea în sine nu este inedită. Şi la Predeal, pe Valea Prahovei găsiţi un muzeu cu acelaşi nume. Mai mult, în s. Palanca, r-nul Călăraşi puteţi vizita muzeul „Casa Părintească”…

Ţara: : Moldova      Regiune: Regiunea Chişinău
Tip atracţie: Atracţii Naturale
Detalii

 Valul lui Traian „De Sus” – reprezintă o fortificaţie din perioada antică tîrzie. Traversează teritoriul R. Moldova de la rîul Prut pînă la Nistru, de or. Leova pînă la preajma or. Teghina, pe pe lîngă satele Troian, Ialpugeni, Caracui, Sărăţica Nouă (raionul Leova), Pervomaisk, Grădişte, Coştangalia, Satu-Nou (raionul Cimişlia), Ciufleşti, Baimaclia, Sălcuţa, Marianovca-de-Sus, Zaim, oraşul Căuşeni, Chircăieşti (raionul Căuşeni), satele Copanca şi Chiţcani. Conform datelor lui I. Hîncu, are lungimea de aproximativ 120 km, înălţimea sa iniţială varia între 3-4 m, lăţimea – 10-15m, fiind secundat de un şanţ săpat spre nord, adînc de 2-3 m. În prezent Valul are o înălţime de 0,5 m.

Ţara: : Moldova      Regiune: Regiunea Chişinău
Tip atracţie: Monumente, statui
Detalii

La 2 km de Cantemir, aproape de satul Stoianovca, se află un cimitir militar, unde au fost înhumate rămăşiţele pămînteşti ale ostaşilor şi ofiţerilor români, căzuţi în luptele din iunie-iulie 1941. În 1996, la iniţiativa băştinaşilor, Ministerul Apărării al R. Moldova şi Ambasada României au instalat aici o piatră funerară, o cruce, a fost plantat un parc.

Ţara: : Moldova      Regiune: Regiunea Chişinău
Tip atracţie: Muzee
Detalii

 Muzeul Literaturii Române „M.Kogălniceanu” (la începuturi Muzeul Republican de Literatură din RSSM) a fost întemeiat din iniţiativa Uniunii Scriitorilor din Moldova, prin hotărârea Sovietului de Miniştri al RSSM din 10 februarie 1965. Muzeul şi-a început activitatea la 1 aprilie acelaşi an în incita Uniunii Scriitorilor din Moldova. În 1983 Muzeului i s-a conferit numele scriitorului şi savantului enciclopedist Dimitrie Cantemir, transformat în 1991 în Centrul Naţional de Studii Literare şi Muzeografie „M.Kogălniceanu”, iar în 1997 în Muzeul Literaturii Române „M.Kogălniceanu”. Muzeul a fost creat în scopul de a descoperi, aduna şi conserva valorile scrisului românesc din întreg spaţiul românesc.

Ţara: : Moldova      Regiune: Regiunea Nord
Tip atracţie: Monumente, statui
Detalii

Monumentul „Luminarea Recunostintei” , ridicat pe stinca, deasupra Nistrului, este una dintre cele mai importante zidiri in istoria moderna a Moldovei. Aceasta epopee extraordinara este consacrata tuturor monumentelor distruse ale culturii moldave. Monumentul a fost inaugurat la 27 martie 2004.

Ţara: : Moldova      Regiune: Regiunea Centru
Tip atracţie: Atracţii Naturale
Detalii

Complexul muzeal Orheiul Vechi poate fi indiscutabil o carte deschisa a istoriei, reprezintind una dintre cele mai vestite zone cu vestigii ale stabilirii diferitor civilizatii in perimetrul dintre Nistru si Prut. Se gaseste intr-un defileu stincos, adinc de peste 200 m, al riului Raut, la o departare de 60 km de la Chisinau.

Ţara: : Moldova      Regiune: Regiunea Nord
Tip atracţie: Atracţii Naturale
Detalii

Este greu de crezut ca apele putine ale rauletului Lopatnic puteau modela un peisaj atat de spectaculos ca cel cuprins intre satele Caracusenii Vechi si Corjeuti. Lantul de recifi cu o inaltime de peste o suta de metri sunt strapunsi de firul subtire de apa, formand pe o distanta de mai multi kilometri chei si defilee de o mare frumusete si atractivitate. Malurile abrupte cu stanci taiate aproape vertical, blocurile masive de calcar cu o configuratie bizara, gurile negre ale grotelor si pesterilor ce se casca de la diferite inaltimi, te lasa coplesit si impresionat de salbatacia locului si maretia naturii.

Ţara: : Moldova      Regiune: Regiunea Centru
Tip atracţie: Monumente, statui
Detalii

Monumentul clasicului literaturii ruse, poetului Aleksandr Sergheevici Puşkin (1799-1836), a fost instalat în anul 1974 în cadrul complexului arhitectonic format de muzeul "A. S. Puşkin" din satul Dolna, filială a Casei-muzeu "A.S. Puşkin" din Chişinău.

«  <  1  2  3  4  5  6  7  8  9  >  »